Training op maat

Ik zie het regelmatig in de praktijk: een werknemer binnen een bedrijf is, naast zijn of haar gewone werk, tevens verantwoordelijk voor de opmaak van folders, reclamemateriaal, naamkaartjes e.d., oftewel de dtp (desktop publishing). Ideaal natuurlijk om dit zelf te doen: het bespaart de vaak flinke kosten van een externe partij en is meestal wel zo efficiënt. Ik merk geregeld dat zo’n dtp’er vaak tegen problemen aanloopt. Men weet bijvoorbeeld niet zo goed hoe een bestand aangeleverd moet worden bij de drukker. Of de opmaak zelf lukt wel, maar het duurt allemaal erg lang en de huisstijl is niet erg consistent doorgevoerd. Of de advertentie van die ene concurrent, die er altijd nét iets mooier uitziet. 

Training on the job

Ben je zelf ondernemer en herken je je hierin? Denk je weleens dat de huisstijl wel wat beter tot uitdrukking mag komen? Of maak je zelf het reclamemateriaal, en denk je dat dit mooier zou moeten kunnen, maar weet je niet zo goed hoe? En denk je ook dat dit wel wat sneller (en makkelijker!) zou mogen? Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je graag je eigen werknemer dtp-werkzaamheden wil laten doen, maar niet weet waar deze werknemer de benodigde kennis vandaan moeten halen. Met ruim 25 jaar ervaring binnen dtp, kan ik de kennis van jouw werknemer (of jezelf) bijspijkeren zodat bovenstaande problemen verleden tijd zijn. Bij training on the job leer jij, of leert je werknemer, om zelfstandig aan te slag te gaan met de Adobe pakketten InDesign, Illustrator, Photoshop en Acrobat. Met als doel: efficiënter werken en een beter eindresultaat.

Wat anderen zeggen

Roland heeft er in 4 korte sessies bij ons op kantoor voor gezorgd, dat wij de Adobe CC programma’s veel efficiënter kunnen gebruiken. Bovendien is de kwaliteit van onze ontwerpen met sprongen vooruit gegaan. Roland, bedankt voor je expertise en de prettige samenwerking!

Jeroen Riemersma, Eurotrade Fair, Leeuwarden
Contact
Workshops